5/17/2011

pesanan jiwa. ^__^


apabila terputusnya cinta makhluk daripada kita, ketahuilah Allah telah menjemput kita untuk lebih mendekatiNya. Subhanallah! Bersyukurlah, dan berkatalah dengan penuh semangat, AKU TELAH TERPILIH!


ibnu atoillah berkata "sesiapa yang merasakan kasih sayang Allah terputus semasa Allah menguji dia, itu petanda dia belum kenal Allah"


janganlah sesekali merasa bahawa kita memiliki dan dimiliki walaupun telah berkahwin, kerana hakikatnya kita hanyalah peminjam. suatu masa nanti, kita harus memulangkannya kembali..


dan, janganlah terlalu suka ketika menerima sesuatu, kerana suatu masa nanti kita harus melepaskannya, janganlah juga terlalu sedih ketika melepaskan sesuatu, kerana kita telah memulangkan barang yang dipinjam kpd Sang Khaliq.


aku serahkanmu kepada Tuhanku, berhentilah kerisauanku. kerana Tuhanku itu, Maha Memelihara dan tidak pernah gagal dan lalai dalam menjaga hamba-hambaNya.


putus cinta sesama manusia kekadang mengajar kita untuk mencintai Allah dengan lebih fokus dan serius. :) alhamdulillah..aku lepaskan dan serahkan segalanya kepada tuhanku..


apakah kunci kekuatan diri?? terimalah apa sahaja dengan Redha!!

0 bisikan:

Post a Comment

 

Fatimah Zahra Hanan Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino