1/02/2011

Another hope.


Maaf semua!


Post-post yang lepas ni, banyak pulak pasal kahwin ya? hehe, entah kenapa, melimpah ruah sangat idea pasal bab kahwin. padahal tajuk buku yang Aulia baca sekarang Pengenalan Dakwah Ikhwan Muslimin, karangan Sai'd Hawwa.


Barangkali Aulia terkenang buku Cinta Di Rumah Hassan Al Banna karangan Muhammad Lili Nur Aulia. Menceritakan tentang pengasas Ikhwan Muslimin-alam rumah tangganya. wow, wow.   (Bukan Aulia yang karang okey.hehe ^__^) buku tu sangatlah menyentuh hati sekaligus menjulang rasa hormat pada kaum lelaki. heheh. :p




tapi baru-baru ni, ada TERview gambar-gambar kawan2 yg dating2, yg dah ber'couple'.............





nak cakap apa ya? bukanlah jeles. tapi kecewa.


alahai...penantian tu memanglah menderitakan. (ambil daripada sahabat aulia, Muqhlisah. tengs! kata2mu sangat benar!) tetapi, adakah itu sahaja matlamat hidup kita?


jadi, kepada hati-hati yang..... (isi sendiri)


-semoga cepat dipertemukan jodoh.
-semoga diberi yang terbaik.
-semoga diberi kelapangan dan dipermudahkan urusan.
-semoga memperoleh hidayah.
-semoga dirimu sentiasa terpelihara.
-semoga jangan lupa tanggungjawab selepas kahwin.
-semoga sentiasa berusaha menjadi yang terbaik.

hm..tak betah melihat kalian bergelumang dalam maksiat. alangkah bagusnya, jika cintamu untuk dakwah islamiah. tidak leka, tidak terbuai-buai dengan angan-angan. (T___T)


hm, maafkan diri ini jika lidah terkunci. Aku juga tak sempurna, tapi tak ingin lihat kamu terluka nanti!

0 bisikan:

Post a Comment

 

Fatimah Zahra Hanan Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino